News

Optimale verlichting in magazijnen: Een guide voor het kiezen van de juiste verlichtingsoplossing

Proper lighting in warehouses is crucial for safety, productivity, and efficiency. However, it can be challenging to choose the right lighting solution given the complex requirements of these dynamic ...
Afbeelding bij artikel
Media
Tekst

Als verlichtingsprofessional begrijpt u het belang van goede verlichting in magazijnomgevingen. Magazijnen zijn dynamische ruimten die adequate verlichting vereisen voor optimale veiligheid, productiviteit en efficiëntie.

 

Het kiezen van de juiste verlichtingsoplossing voor magazijnen kan echter een uitdaging zijn vanwege hun unieke vereisten. In deze blogpost gaan we in op de belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden om optimale verlichting in magazijnen te garanderen.

 

Indeling van de verlichting

De indeling van de verlichting is een kritieke factor voor een goede verlichting in magazijnen. De lay-out moet zo worden ontworpen dat er in het hele magazijn een gelijkmatige verlichting is, met minimale verblinding en schaduw. Verschillende delen van het magazijn kunnen verschillende verlichtingsniveaus vereisen, afhankelijk van de uitgevoerde taken. Een laadperron kan bijvoorbeeld een hoger verlichtingsniveau vereisen dan een opslagruimte. Een verlichtingsprofessional moet nauw samenwerken met de eigenaar van het magazijn om de verlichtingslay-out te bepalen die het best aan zijn behoeften voldoet.
 

Om u te helpen bij het maken van uw verlichtingslay-out voorzien wij u van de juiste hulpmiddelen. U vindt onze Dialux en Relux plugins in ons download center. Voor wie een snelle oplossing nodig heeft, bieden wij op onze productpagina's ook Fastcalc aan, een snel hulpmiddel voor lichtberekeningen met Dialux.


Daarnaast bieden wij ondersteuning bij lichtberekeningen voor complexe projecten. Ons team van experts staat klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste verlichtingsoplossing voor een magazijn. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor hulp.

 

Energie-efficiëntie

Energie-efficiëntie is een belangrijke overweging voor elke verlichtingsoplossing, en nog meer in magazijnen. Magazijnen zijn typisch grote ruimtes met hoge plafonds, die veel verlichting vereisen om een goede verlichting te bereiken. Het vervangen van traditionele lichtbronnen door energie-efficiënte verlichtingsoplossingen, zoals LED-verlichting, bespaart veel op het energieverbruik en verlaagt de energiekosten. Onze LED-oplossingen voor magazijnen hebben een indrukwekkend rendement op investering van minder dan een jaar. Bekijk dit artikel voor meer informatie over deze ROI. Daarnaast adviseren wij het gebruik van bewegingssensoren als een uitstekende manier om energiebesparingen te vergroten.

 

Bewegingssensoren

Het toevoegen van bewegingssensoren aan magazijnverlichting is een nuttige functie om te overwegen. Bewegingssensoren kunnen detecteren wanneer een bepaald deel van het magazijn niet in gebruik is en automatisch de verlichting aanpassen door de lichten te dimmen of uit te schakelen, wat leidt tot een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik en verdere verlaging van de energiekosten. Bovendien kunnen bewegingssensoren een essentiële rol spelen bij het verbeteren van de veiligheid in het magazijn door ervoor te zorgen dat gebieden voldoende verlicht zijn wanneer er werknemers aanwezig zijn.

 

Tekst

Lichtkwaliteit en kleurtemperatuur

Bij het kiezen van een verlichtingsoplossing voor magazijnen is ook de kwaliteit van het licht een belangrijke overweging. Een kritische veiligheidsfactor in magazijnen is verblinding, omdat dit ongelukken kan veroorzaken, vooral bij het gebruik van apparatuur zoals vorkheftrucks. Daarom is een verlichtingsoplossing die zorgt voor een gelijkmatige verlichting met minimale verblinding ideaal voor magazijnen. Wij bieden armaturen met de juiste stralingshoeken voor specifieke situaties, en we hebben aanvullende reflectoren die verblinding tegengaan. Dit zorgt ervoor dat de verlichtingsoplossing die wij voor uw magazijn leveren een gelijkmatige verlichting met minimale verblinding biedt, wat een veiligere werkomgeving bevordert.

Daarnaast is de kleurtemperatuur van de verlichting een andere cruciale overweging in magazijnomgevingen, omdat deze de visuele focus van werknemers kan beïnvloeden en hun productiviteit kan beïnvloeden. In het algemeen wordt voor magazijnen de voorkeur gegeven aan koelere kleurtemperaturen omdat deze de alertheid van de werknemers verhogen.

Media
Highbay with/without reflector

Onderhoudseisen

Bij het selecteren van een verlichtingsoplossing voor magazijnen zijn de onderhoudsvereisten een cruciale overweging. Verlichting in magazijnen kan bijzonder lastig te onderhouden zijn vanwege de omgeving en de hoge plafonds waar verlichting vaak is geïnstalleerd. Als u een verlichtingsoplossing kiest die minimaal onderhoud vereist, kunt u op de lange termijn tijd en geld besparen. Onze producten zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid en hebben een lange levensduur, waardoor de noodzaak van frequente vervanging en onderhoud wordt beperkt. Bovendien bieden wij een garantieperiode van 5 jaar voor onze verlichtingsproducten, zodat onze klanten gerust kunnen zijn dat hun investering beschermd is.

 

 

Kortom, het bereiken van een optimale verlichting in magazijnen vereist een zorgvuldige afweging van verlichtingslay-out, energie-efficiëntie, verlichtingskwaliteit en -temperatuur en onderhoudsvereisten. Als verlichtingsprofessional is het uw verantwoordelijkheid om uw klanten een verlichtingsoplossing te bieden die aan al deze eisen voldoet.

Bij OPPLE bieden we een breed scala aan verlichtingsoplossingen voor magazijnen, ontworpen voor optimale verlichtingsprestaties, energie-efficiëntie en veiligheid. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws