Human Centric Lighting van OPPLE

Breng de zon naar binnen. Ervaar wat OPPLE's HCL voor u kan doen.

Tekst

Wat is Human Centric Lighting (HCL)?

HCL verbetert het welzijn en de productiviteit door natuurlijke daglichtpatronen na te bootsen. Op volle capaciteit past het de lichtkleur en -intensiteit automatisch en vloeiend aan om deze af te stemmen op de interne klok van ons lichaam, waardoor ontspanning, een betere slaap, alertheid en focus worden bevorderd. Deze slimme verlichting is ideaal voor kantoren, scholen, zorginstellingen en industriële omgevingen en creëert een comfortabele en stimulerende omgeving.

 

Media
Media
Tekst

OPPLE Human Centric Lighting

Het grootste deel van ons waardevolle leven brengen we binnen door. Waarom zouden we de stimulerende kracht van de zon niet naar binnen brengen?

Maak kennis met OPPLE's krachtige Smart Lighting systeem met de gloednieuwe gratis HCL-functie. Ervaar de voordelen van Human Centric Lighting (HCL) afgestemd op uw behoeften en scenario. Verhoog uw welzijn, verfris uw zintuigen en verscherp uw geest. Geniet van een betere, gezondere toekomst met OPPLE's HCL.

Tekst

Goed om te weten

OPPLE's HCL-functie is een gebruiksvriendelijke en intuïtieve stap binnen het bestaande smart systeem. 

 • Het werkt met de Smart Connect Box
 • De functie biedt standaardsjablonen met curves voor verschillende scenario's
 • Volledige flexibiliteit om de toepassing met gemak op maat te maken
 • Werkt met onze bestaande productportfolio
 • Volledige ervaring met de Tunable White producten
Media
Media
Tekst
 • Op de werkplek maximaliseert geïndividualiseerde verlichting de concentratie en energie, wat leidt tot een hogere productiviteit. 
 • In het onderwijs verbetert het de concentratie en vermindert het vermoeidheid onder studenten, waardoor een stimulerende leeromgeving wordt gecreëerd.
 • In de gezondheidszorg profiteren patiënten van een betere slaapkwaliteit en snellere hersteltijden. 
 • In industriële omgevingen helpt HCL nachtploegen om hun bioritme aan te passen, wat leidt tot een betere output en minder fouten bij repetitieve taken. En overdag helpt HCL de alertheid te verhogen en verlaagt het aantal ongevallen.

1. Productiviteit

HCL kan de productiviteit aanzienlijk verhogen. Door natuurlijk daglicht na te bootsen en de kleurtemperatuur en intensiteit de hele dag door aan te passen, houdt het mensen alerter, geconcentreerder en energieker. Goed ontworpen verlichtingsomgevingen kunnen vermoeidheid van de ogen verminderen, vermoeidheid minimaliseren en het algehele welzijn verbeteren, wat leidt tot verhoogde efficiëntie en prestaties.

2. Focus en alertheid

HCL verhoogt de focus en alertheid door natuurlijke lichtveranderingen gedurende de dag na te bootsen. Dynamische verlichting stimuleert ons circadiaans ritme en houdt ons wakker en alert. Koeler, feller licht in de ochtend geeft ons energie, terwijl warmer, gedimd licht in de avond ontspanning en een betere slaap bevordert. Deze geoptimaliseerde verlichtingsomgeving verbetert de mentale helderheid, minimaliseert afleidingen en verbetert cognitieve prestaties.

3. Comfort en humeur

HCL verbetert de stemming en het comfort door natuurlijke lichtvariaties na te bootsen. Het creëert een rustgevende en opbeurende sfeer die ontspanning en positiviteit bevordert. Door de verlichting af te stemmen op het ritme van ons lichaam, bevordert het emotioneel welzijn en een meer uitnodigende omgeving, wat leidt tot een algehele verbetering van stemming en comfort.

4. Gezondheid en welzijn

Blootstelling aan HCL sluit aan bij de natuurlijke behoeften van ons lichaam en leidt tot meer energie, minder vermoeidheid, een beter humeur, een betere slaapkwaliteit, minder stress en een gezondere levensstijl, wat bijdraagt aan het algehele welzijn. Bovendien blijkt HCL een effectieve methode te zijn voor het verbeteren van de resultaten van patiënten, een kortere hersteltijd, minder medicatie voor het reguleren van slaap-waakcycli en een verbeterd geestelijk en lichamelijk welzijn.

Media
Tekst

Geschikte producten

 • Om de voordelen van OPPLE's slimme HCL-functie te benutten, hebt u OPPLE's Smart Lighting BLE-armaturen/apparaten nodig in combinatie met de Smart Connect Box
 • U kunt uw projecten starten met ons complete Smart portfolio en voor bestaande projecten schakelt u gewoon de HCL-functie in als de connect box up-to-date is.
 • Houd er rekening mee dat voor het volledige bereik van de HCL-functionaliteit Tunable White-armaturen nodig zijn, omdat deze ook de kleurtemperatuur regelen voor de complete ervaring.
Accessoires